# Liverpoololympia.com

Just clear tips for every day

# What is the minute of 1 hour?

## What is the minute of 1 hour?

60 minutes
There are 60 minutes in 1 hour.

## What is 2 hours and 45 minutes expressed in just minutes?

What is 2 hours and 45 minutes expressed in just minutes? 2 × 60 = 120. 120 + 45 = 165. The answer is 165 minutes.

How do you convert minutes into time?

To convert time to a number of hours, multiply the time by 24, which is the number of hours in a day. To convert time to minutes, multiply the time by 1440, which is the number of minutes in a day (24*60). To convert time to seconds, multiply the time time by 86400, which is the number of seconds in a day (24*60*60 ).

### How do you divide time?

How to Divide Time

1. Divide each unit of time by the divisor.
2. Then, working from largest to smallest unit of time, convert any decimal values to whole numbers shifting the decimal amount to a smaller time unit.
3. If days has a decimal, keep the whole number as total days and convert the decimal to hours.

### How many seconds are in a HR?

There are 3,600 seconds in an hour, which is why we use this value in the formula above.

When was the 24 hour day invented?

Hipparchus, whose work primarily took place between 147 and 127 B.C., proposed dividing the day into 24 equinoctial hours, based on the 12 hours of daylight and 12 hours of darkness observed on equinox days. Despite this suggestion, laypeople continued to use seasonally varying hours for many centuries.

#### How many seconds are there until Christmas?

16,857,856 seconds to #Christmas! 196 sleeps, 16 hours, 44 minutes and 16 seconds to #Christmas!

#### How many seconds are in a year?

31,536,000 seconds
one year would equal 365 times 24 times 60 times 60 seconds…or 31,536,000 seconds!

How do you calculate minutes?

The time in minutes is equal to the hours multiplied by 60.

## How do you add up minutes?

For example, add the times 1:30:45 and 2:45:20 together.

1. Add hours, minutes, and seconds separately: hours = 1 + 2 = 3 hours.
2. Seconds are greater than 60, so add 1 minute and subtract 60 seconds: minutes = 75 + 1 = 76 minutes.
3. Minutes are greater than 60, so add 1 hour and subtract 60 minutes: hours = 3 + 1 = 4 hours.

## How do I calculate work?

The formula for calculating work is Work = Force x Distance . Hence, to calculate the distance from force and work, proceed as follows: Determine the work done, W , when the force, F , is applied. Divide the work done, W , by the applied force, F .

How many hours is 730am to 330pm?

The answer is exactly eight hours. If you leave your kids early at school and pick them up in the afternoon, you might wonder how much time they spend in school each day. If you leave them at 7AM and pick them up at 3PM then the question is how many hours is 7AM to 3PM and the answer is eight hours (15-7 = 8).

### What time is 5p in military time?

1700 hrs
5:00 p.m. — 1700 hrs. 6:00 p.m. — 1800 hrs. 7:00 p.m. — 1900 hrs.

### What is 50 of an hour?

For example, 50 percent of an hour equals 30 minutes, because 0.50 * 60 equals 30.